Ingyenes Zenekeresők

Keress zenéket az interneten pillanatok alatt, és töltsd le őket ingyenesen! Nálunk megteheted! Összeálítottuk neked a legjobb zenekeresők gyűjteményét! Jó zenehallgatást!

hírdetés

reklám

Ingyen mp3 letölések, ingyen zenék, zeneletöltés

Ingyenes zeneletöltés, mp3 letöltés, zenekeresés, music download free,

Friss topikok

reklám

Legális vs. Illegális

2011.01.05. 00:24 | Widi | Szólj hozzá!

A különböző jogvédő szervezetek lényegében évek óta a felhasználók orra elé tolják az offline és online módon illegálisan terjesztett, szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakra vonatkozó jogszabályokat, ám valahogy azt lehet észrevenni, hogy a végfelhasználói oldalról ez igazán senkit sem hat meg. Ezt nevezhetjük ugyan elkeserítő hozzáállásnak, ám ha jobban belegondolunk, akkor az egységsugarú felhasználó a maga kis MP3-gyűjteményével pont a legkisebb homokszem a gépezetben, miért pont ő törődne az iparág kiesett bevételeivel? Ezt talán a kalózkodás ellen küzdő szervezetek is belátták az évek során, ezért elsődleges célponttá mindenképp a nagyban utazó „terjesztők” váltak.


Közellenségekről persze még nincs szó, bár a hivatalos közleményekben feltüntetett több milliárd forintos károk alapján akár VIP körözött személlyé is válhatnának ezek a „bűnözők”. Az egyszeri felhasználó persze nem ért semmit, milyen milliárdok, kinek a milliárdjai, és egyáltalán miért baj az, ha a feketepiacon olcsóbban juthat hozzá például az aktuális megasztárok legújabb albumaihoz. Nos, a jelenlegi álláspont szerint a szerzői jogvédelem alatt álló művek, zeneszámok, filmek illegális módon történő terjesztése az előadóművészek, zenészek és filmkészítők zsebeiből szedi ki a pénzt, sértik a szerzői jog és az ahhoz kapcsolódó jogokat. A letöltések pedig a kiadókat, a mozikat és a filmforgalmazókat teszik tönkre, tehát összegezve, itt mindenki rosszul jár, kivéve a felhasználót. Mit lehet ilyenkor tenni?

Tendenciák


A zenéket és filmeket kedvelő személy vélhetően továbbra is a különböző letöltési lehetőségekkel fog élni, magáncélra ezt természetesen minden következmény nélkül megteheti – a kereskedelmi szoftverek kivételével, amelyek letöltése továbbra is illegális. Amint viszont továbbadja a letöltött, jogsértetté vált anyagot, akkor már forróvá válhat a talaj, formálisan kalóznak tekintheti magát. A szerzőket képviselő vállalatoknak ebből a helyzetből a nehezebb kiutat kell választaniuk. Szankciók, rémisztgetések helyett gyakorlatilag egy komplett új értékesítési rendszer létrehozása lenne a megoldás, amely a 21. század technológiáira épül. A lemezes értékesítésnek és a moziknak szép lassan befellegzett, ez utóbbiak már két éve sem csak a jegy- és büfébevételekből éltek meg. Időszerű lenne átváltani olyan egyéb módszerekre, amelyekkel gyorsan, akár otthonukban érhetők el a felhasználók. Természetesen ezen új szolgáltatásoknak – mint például a zeneáruházak, online videotékák – a mai felhasználók által joggal elvárható technológiai szintre kell emelkedniük, bár még így is nehéz lesz versenyre kelni az ingyen terjedő HD-minőségű kiadások színvonalával. Ráadásként, a kiadók és felhasználók viszonyát tovább élezve ott vannak még az oly gyűlölt másolásvédelmi eljárások is, amelyek jól bebizonyították, hogy az online terjesztésbe nem hogy nem hatékony, de kifejezetten kontraproduktív lépés belevinni az ósdi gondolkodásmódot.


Egy népszerű, a felhasználóknak is tetsző internetes multimédiás kikötő elkészítésébe azonban nem lehet csak úgy belevágni. Óriási beruházást igényel, ami korántsem biztos, hogy a tervezett időn belül megtérül. Hazánkban jelenleg leginkább ez a legnagyobb visszatartó erő, nem várhatjuk el egy profitorientált vállalattól, hogy jótét lélekként lépjen fel, ezzel generálva tetemes veszteséget. Jól működő példák természetesen már vannak, ám egyelőre kevés. A MAHASZ ügyvezető igazgatójával, Dr. Musinger Ágnessel folytatott beszélgetés során lényegében egy sor lehetséges alternatíva felmerült, láthatóan ők is tudják, látják, hogy változik körülöttük a világ. A szövetség honlapján jelenleg is elérhető pár online zeneáruház hivatkozása, ám reméljük, ez csak a kezdet, és további megállapodások köttetnek hamarosan.


A kiadók – ha csak lassan is – haladnak a korral, de a kudarc veszélye még nem múlt el. Az értékesítés módja ugyan átalakulás alatt van, ám a megvásárolt művek felhasználásának eddigi korlátai még mindig érvényben vannak. Ezeket a határokat próbálja kijjebb tolni a Creative Commons, méghozzá úgy, hogy konkrétan az előadóművészek kezébe ad egy olyan licenccsomagot, amivel ők maguk határozhatják meg, hogy milyen jogi korlátokhoz kötik alkotásaik felhasználását. Több lehetőség is elérhető a szerzők számára, a választás eredményessége lényegében csak rajtuk múlik. Ahogy a Creative Commons Magyarország Egyesület elnöke, Bodó Balázs fogalmazott, nem biztos, hogy ez a licencforma bejön majd egy szerzőnek, viszont elképzelhető, hogy az alkotó ezzel tud majd olyan pozitív kapcsolatot kialakítani a rajongókkal, amire eddig nem volt alkalma. Hiszen a CC logója alatt kereskedelmi és nem-kereskedelmi felhasználásra is lehetőség mutatkozik, sőt, a megfelelő jelzés használatával a felhasználó azonnal tudomást szerezhet például a mű feldolgozhatóságáról is. Mindent tehát itt sem lehet megtenni: a szerző engedélye továbbra is szükséges akkor, ha épp olyan módon szeretnénk felhasználni alkotását, amely nem része az általa megjelölt engedélyeknek. Ezért is fontos, hogy egy szerző tudatában legyen annak, hogy mire ad engedélyt, vagy éppen mit vár el a felhasználóktól, mondhatni úgy érdemes közzétenni az elkészült művet, hogy az sem az egyik, sem pedig a másik fél számára ne jelentsen korlátozást.

Torrent kifejezések értelmezése

2010.10.28. 18:21 | Widi | Szólj hozzá!

 

availability (elérhetőség)
A torrent teljes másolatainak száma a kliens számára. Minden seed 1-et ad ehhez a számhoz. Egy csatlakozott peer, amelynek csak töredékek állnak a rendelkezésére, csak egy tört számot ad az elérhetőséghez
torrent
Jelentheti a meta-fájlt az adatokkal, vagy jelentheti azt a fájlt is, amire hivatkozik, a szövegkörnyezettől függően.
peer (csomópont)
A peer egy másik számítógépen futó kliens, főképp azokat a klienseket értjük ezen, amelyek még nem az egész fájlt, csak részeit birtokolják.
seed (megosztó)
A seed egy olyan peer, amely rendelkezik az összes darabkával, és azt megosztja, vissza-, illetve feltölti a fájlt. Minél több seed van, annál nagyobb az esélye a gyors letöltésnek.
leech (letöltő)
A kifejezést azokra a peerekre használják, amelyeknek kifejezetten rossz a feltöltés/letöltés arányuk, vagyis elhagyják a bolyt rögtön azután, miután befejezték a letöltést. Ez a viselkedés az általános BitTorrent etikettel és a józan ésszel is ellenkezik. Egy másik értelmezés szerint a leech egy olyan peer, amely még nem rendelkezik minden fájldarabkával.
swarm (boly)
Együttesen az összes peert, ami megosztja a .torrent fájlt, nevezzük bolynak. Négy peer és két seed hattagú bolyt jelent.
tracker (nyomonkövető)
A tracker egyfajta bróker feladatot lát el: közvetít a peerek között. A trackeren általában nincs meg a fájl, a tracker nem vesz részt az adatcserében.

Magyar torrent oldalak listája - Telejs lista linkekkel

2010.10.28. 18:13 | Widi | 1 komment

Címkék: magyar torrent letoltes oldalak osszes listája

Bithorlo tracker
Bithouse
Rebelsarea
Bitmanó torrent tracker
Revolution-World
Pirateday torrent tracker
Bitbarát Tracker
1sttorrent
Bitgate – A sorozatok lelőhelye
Deathlord tracker
Isane torrents
Dreamsite
Kistehén tracker
Moviesite
Red-devil torrents
Rambobby’s Deja Vu
Civilization torrentek
Evolution torrentek
Z-tracker
MRKrizis torrent tracker
Bit-tos torrent
Torrent-Maffia
DeepCore torrents
Bitmania tracker
Bitmumia
Bitciy torrent tracker
Pitbull torrent
Romaweb zene letöltés
Bladesector torrent
webtorrent
eurotorrent
dangerous torrents
Sex torrents
Bigtorrent
Dismolation
Dark-Sky tracker
farkastorrent.hu
Lord Dragon
xD tracker
BitSped
X-treme torrent site
Farkastorrent
Bulltorrent
TorrentVár
qem.hu
Elements tracker
TankerTracker
beastdevil.hu
Respect-Torrent
Oxidos
Reactor
InMusic
Sextasy
Livemusic
Bitbook
XXXpower
budvartrekker
Tiger torrents
xD tracker
beastdevil.hu
malacka.com
mesevilag.com
bemusic
infinity of scene
Dangerous torrents
Bitcube
Elements
Sextasy
Predator
Black tracker
Killzone
Realbit
Big-zone
Bulltorrent
X-power
X-plode
Bitmumia
Bluedanger
Torrentfresh
BZmusic
Wanted
triumbinatus.eu
Bitkiller
Bitware
Carabeus
Sis-torrent
Columbus
Albatros torrents
GigaStone
Bittuning
Shark tracker
Fear tracker
Movie transporter
Huntorrent
Movie-transporter
ThorTracker
EnergyNetwork
Bitzone
FireShady
Carpathians
Gigalogen
Music tracker
Pornbay
Medmex
Terra-original
Reactor
Bitfeeling
Bithajó
Spliner
Huntorrent
Darklion
New World
Triad torrrent
Tbdev
Gigalogen
Dangerous
Abanan
Firedragon
Scorpio tracker
Wildwebsite
HD-HU
Aladdin
Bitzone
SkyTor
First tracker
Univerzum
Pepetorrent
Lhtorrent
MusicEmpire
BlackPearl
Darx-Tracker
Digibit

Torrent használata mégegyszer, hogy tiszta legyen

2010.10.25. 23:45 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: download letöltés fájlmegosztás azureus fájlcsere bithumen ingyenzene limewire zenekereses

a torrent lényege, hogy egy központon keresztül az arra kapcsolódott gépek bizonyos állományait böngészheted, ill. az ide elhelyezett anyagokból tölthetsz a saját gépedre.
maga a letöltendő anyag nincs a központi gépen, az csak a megtalálhatósági információkat tárolja. a letöltés elindítása után már azzal a géppel(gépekkel) vagy kapcsolatban, ahol a letöltendő anyag ténylegesen megtalálható.
használata:
1.- letöltesz egy torrent klienst (pl.: utorrent)
2.- felkeresel egy rakás torrent oldalt, és kiválasztod a letölteni kívánt anyagot, majd elindítod a letöltést.

Mobilinternet használata torrentel

2010.08.24. 15:31 | Widi | 2 komment

Címkék: letöltés torrent vodafone pannon telenor t com mobilinternet mobilnet

Sajnálatos módon, a mobilinternetezők számára a torrent tabutéma. Ugyanis a legnagyobb szolgáltatók, álltalában olyan szűrőkkel látják el hálózataikat, melyek jelzik, ha túl sok szálon kapcsolodunk az internethez, azaz torrentezünk. A felhasználási feltételekben is olvashatunk erről a szebályról, nem ajánlatos megszegni, mert könnyen 0,1 megabitre csökkenthetik a sávszélességünket!

Szerzői Jogok Védelme

2010.08.15. 14:13 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: letöltés torrent büntetés fájlcsere szerzői jogvédelem

Remélem azzal mindannyian tisztában vagytok, hogy illegális a tartalmak ezen módon való beszerzése, terejesztése! Ezekkel pontosan azt gátoljátok meg, ami jót tesz a film, zene, és játékgyártásnak! Nagy bevételtől esnek el így a filmgyárak, stúdiók, így kevesebb jó minűségű multimédiás tartalom jut el hozzánk! HA tetszik egy film, menj el rá moziba, vagy vedd meg az eredeti DVDt!

Bithumen torrentoldal - meghívó, regisztráció

2010.08.15. 14:08 | Widi | 17 komment

Címkék: zene download free meghívó film letöltés torrent regisztráció music bithumen igénylés

Mai témánk az egyik legnépszerűbb hazai torrentoldal, a bithumen. Zárt forműjú, azaz szabad regisztráció nélküli torrentoldal. Így biztosítják, hogy ne regisztráljanak másokat kihasználó felhasználók. Meghívó igényléséhez szükség van 10 csillagra, amit ugy kaphatunk, ha a legtöbbet feltöltött felhasználók közt vagyunk. Nyárra szünetelt, de a szerkesztőknek hála újra üzemel.

Torrentoldalak

2010.07.21. 10:43 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: download ingyen ingyenes fájlmegosztás azureus fájlcsere rapidshare searc peer2peer

A leggyorsabb letöltési sebességet biztosító torrent oldalak meghívásos alapon működnek, azaz csak egy belső ember segítésgével tudunk regisztrálni. Így óvják magukat a csak letölteni vágyók álltal okozott kártól. Itt minden torrent felhasználónak lesz egy arányszáma, mely megmutatja a feltöltött és letöltött adatmennyiség hányadosát. Ha ez az arány túl alacsony, a felhasználó repül. Vannak persze nyitott oldalak is de azok kevésbé megbízhetóak, és lassabbak.

UTorrent letöltése, használata

2010.07.21. 10:36 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 free letoltes utorrent azures

A másik nagy név a torrent kliensek közt, az Azureus mellet. Kevés eltérést tudnék megermlíteni, talán gyorsabb, és kevesebb a gépigénye! Fontos, nyomós érvek! A neve pedig: "mikrotorrent" Persze vannak akik lyutorrentre esküsznek, de az egy görög betű, nem pedig egy nagy U.

Azureus használata, letöltése

2010.07.21. 10:33 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: download azureus fájlcsere

Alapjában véve minden torrent kliens egyforma, mégis valami miatt a legelterjedtebb kliens, bár nem a leggyorsabb! Mióta része lett a Vuze rekámfelület, személy szerint nem ajánlom, feleslegesen lassítja a gépet!

Letöltési link:

http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=2363&k=11

A torrent működése

2010.07.21. 10:28 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 download free ingyen film letöltés torrent ingyenes music fájlmegosztás azureus fájlcsere letoltes zip rapidshare utorrent zeneletoltes zenekereses peer2peer utrorrent

Először is szükség van egy kliens prgramra, ami lehet Azureus, Utorrent, nem jutorrent, nem is utorrent, hanem mikrotorrent! Ha a kliensünk megvan, már csak keresünk kell egy olyan, .torrent kiterjesztésű fájlt a nete, mely épp aktív lehetőleg minél több ember gépén! Azaz vannak akik seedelik(feltöltik) és leechelik(letöltik, vagy szívják a leech piócát jelent). Ha ők is megvannak, akkor kezdpdhet a letöltés! Megkapjuk a kis, pár kilobájtos fájlunkat, mely tartalmazza a torrent server nevét, és a fájlok méretét, valamint egy ellenőrzőkódot, mely segítségével a letöltött adat nem lesz hibákkal teli.

Peer2Peer - azaz a Torrent használata

2010.07.21. 10:21 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: letöltés torrent ingyenes azureus fájlcsere leech peer utorrent peer2peer fájlmegoszát

Manapság a legvitatottab, és persze a legelterjedtebb letöltési módszer. Az ötlet maga azon alapul, hogy miért tároljunk egy adott adatot egy serveren, mikor valószínüleg sok másik ember gépén is megtalálható ugyanaz az állomány, így akár onnan is le tudjuk tölteni! Biztosnágosabb megoldás, mivel így nincs egy adott gép, ami tartalmazza a rengeteg szerzői jogvédelemmel ellátott tartalmat. Csak egy kisebb teljesítményű serverre van szükség, mely tájékoztatja a kliens programokat, hogy melyik fájltöredéket melyik másik gép tartalmazza a bojban. A rendszer fenntartásához fontos a fair play, azaz a letöltött adatmennyiséget illik mások számára elérhetővé tenni, hisz hozzánk is így jutott el!

Rapidshare.com használata, működése

2010.07.21. 10:14 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene download free játék film ingyenes fájlcsere letoltes zip rapidshare rar

Mint az előző cikkben már említettem, a Rapidshare.com a legelterjedtebb, bárki által szabadon használható tárhely. A dolog szépsége abban rejlik, hogy akárki feltölthet egy korlátozott méretű adatállományt, lehet az zene, film, vagy játék, a server üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal a tartalomért. Ezeket a feltöltött fájlokat bárki szabadon letöltheti, amennyiben ez nem történik meg, egy idő után törlődnek. De miért éri ez meg nekik? Mert ha igazán ki akarjuk használni ennek a szolgáltatásnak az előnyeit, akkor előfizethetünk, így korlátlan méretű fájlokat tölthetünk fel és le, nagyságrendekkel nagyon sávszélességgel! Persze egy jó kis Zip vagy Rar tömörítő segítségünkre lehet, hogy szétszabdaljuk fájljainkat a kívánt méretekre. Találhatóak még a neten esetleg ideig óráig működő rapidshare hozzáférések, felhasználói nevek, illetve jelszavak. Érdemes keresni őket!

FilesTube.com használata

2010.07.21. 10:07 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 download free ingyenes letoltes zeneletoltes filestub.com

A filestube.com lényegében egy az mp3Bear-hez hasonló keresőmotor, mely feltérképezi a fájlcserélő servereken lévő fájlokat, és mindenki által fellelhetővé teszi azok direct linkjét, azaz letöltési linkjét. Ilyen oldalak a megaupload, hotfile, data valamint a legelterjedtebb a Rapidshare.com, amiről később lesz még szó. Itt is vigyáznunk kell a gyanus állománynevekkel keresésnél, mert sok oldalon lehetnek vírusok, melyek felveszik névként az álltalunk beírt címszót, esetleg kiegésztik egy "best porn" vagy "good quality" szókapcsolattal

DC++ használata, letöltés

2010.07.07. 14:52 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene download ingyen ingyenes letoltes dc ingyenzene searc id3tag

A legismertebb letöltőprogram, mellyel zenét kereshetünk a neten, mások gépén. Előnye, hogy gyors és könnyen használható, sokat mond a zenékről ID3tagek olvasása, bitráta stb... De vigyázzunk a kapásból feladott keresési eredényekkel melyek egy az egyben tartalmazzák a begépelt karaktersort, mert az valószínüleg vírus lesz. A letöltött adatmennyiséget persze illik visszaszolgáltatnunk az éterbe hogy mások is tudjanak letölteni!

www.szoftverletoltes.hu/download/dcplusplus.html

LimeWare használata, letöltése

2010.07.07. 14:47 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene download ingyen music letoltes dc ingyenzene zeneletoltes limewire zenekereses

Egy kedvelt letöltőprogram, melynek nagy előnye, hogy alapját képezik a DC(direct connection) a torrent, valamint a webhelyeken található adatok. Emiatt nagy hatékonysággal használhatjuk kedvenc zenéink gyors és ingyenes letöltésére. Még további előnye, hogy megtudhatjuk a letöltés meg kezdése előtt a fájl bitrátáját, kbps-ban amiből következtethetünk a fájl minőségére. A jó minőség számomra 224 kbps nél kezdődik, de szívem szerint csak a tömörítés nélkül, wav-ban illetve flac-ben hallgatnék zenét. Bár a fájlméret így megközelítőleg tízszeresére nő...

www.download.chip.eu/hu/LimeWire-Basic_68317.html

MP3Bear.com

2010.06.25. 23:23 | Widi | 2 komment

Címkék: mp3 download free ingyenes zeneletoltes searc

Az első oldal melyet megemlítenék, és igen hasznosnak találom az mp3Maci, azaz mp3Bear.com, regeteg zenét találhatunk meg itt, ingyenesen használható megbízhetó oldal. Minden számnál több mirorrt is találhatunk.

mp3bear.com

Ingyenes zeneletöltő oldalak gyűjteménye

2010.06.25. 23:16 | Widi | Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene download free ingyenes music ingyenzene zeneletoltes

Célunk, hogy felkeressük az összes zeneletöltő oldalt, ahonnan ingyenesen tudsz zenéket letölteni, minden mennyiségben, jó minőségben, mp3, és wav formátumban. Keress velünk!